Over VluchtelingenWerk Nederland

Leer ons beter kennen.

VluchtelingenWerk ondersteunt vluchtelingen en asielzoekers van het moment dat ze worden opgevangen in Nederland totdat ze zelfstandig hun weg hebben gevonden.

Foto 1.png


Hier doen wij het voor

Vluchtelingen zijn huis en haard ontvlucht vanwege oorlog, politiek geweld, hun seksuele geaardheid, afkomst of religie. We zetten ons in voor een rechtvaardige behandeling van deze mensen, die in een kwetsbare positie verkeren.Foto two.jpeg

Bekijk ons jaarverslag

Help mee


Enkele resultaten uit 2021

We bereikten in 2021 veel mensen met ons werk:

  • 67.000 asielzoekers begeleid bij hun asielprocedure
  • 58.500 vluchtelingen begeleid in de gemeenten
  • 6.000+ vragen beantwoord door de juridische helpdesk
  • 3.800 aanvragen voor gezinsherenigingen gestart
  • 11.000 vrijwilligers zetten zich in voor vluchtelingen


Onze locaties

VluchtelingenWerk is de enige organisatie in Nederland die vluchtelingen in alle stadia van hun verblijf bijstaat. We doen dat met een netwerk van locaties, medewerkers en vrijwilligers in het hele land. VluchtelingenWerk is actief in alle asielzoekerscentra (azc’s) en in 74% van alle gemeenten in Nederland.

Foto 3.jpeg


De unieke kennis van VluchtelingenWerk

Naast dat we vluchtelingen bijstaan, werken we ook aan een welkome samenleving. Hiervoor zetten we onderzoek en onze campagnes in. Als pleitbezorger voor vluchtelingen richten we ons ook op het beleid van de overheid en politiek, zowel in Nederland als Brussel, en kaarten knelpunten aan in het nationale en internationale asiel- en integratiebeleid. Onze standpunten weerspiegelen ons werk.

Foto 4.png

Standpunten van VluchtelingenWerk


Hoe zijn wij georganiseerd?

VluchtelingenWerk Nederland is één landelijke stichting. Door het hele land hebben wij lokale afdelingen en spreekuurlocaties. Op die manier is onze organisatie in nagenoeg alle opvangcentra en gemeenten actief.

Zo zijn wij georganiseerd

Het laatste VluchtelingenWerk Nederland nieuws

Brief VluchtelingenWerk aan Tweede Kamer over werk en integratie

De Tweede Kamer debatteert woensdag 27 maart over werk en integratie. VluchtelingenWerk Nederland vraagt de Kamer in een brief om aandacht voor een aantal specifieke zaken die van belang zijn voor ...

Oproep aan Tweede Kamer voor feitelijk en rechtvaardig asielbeleid

In aanloop naar het debat van donderdag 7 maart doen wij een oproep aan de Tweede Kamer voor een sterk asielbeleid dat gebaseerd is op feiten en waarin ruimte is voor de menselijke maat.

Raad van State: kabinet mocht bescherming derdelanders niet terugdraaien, maar vanaf 4 maart wel

Reactie Vluchtelingen Werk Nederland op de uitspraak van de Raad van State: Het is een ingewikkelde uitspraak die nog nader zal worden bestudeerd door de advocaten. Dit is niet de uitspraak die we ...

Ontvang het laatste VluchtelingenWerk Nederland nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL