Steekincident in Leiden, medewerker VluchtelingenWerk gewond

Vandaag is er in het Diaconaal Centrum De Bakkerij in Leiden een steekincident geweest waarbij één iemand is overleden en twee mensen gewond zijn geraakt. VluchtelingenWerk Nederland heeft ook een kantoor in dit pand.

VluchtelingenwerkNederland.jpg
  • jpg

Bestuursvoorzitter Frank Candel: "Het is ongelooflijk verdrietig wat er is gebeurd. Ons medeleven gaat uit naar de slachtoffers, naar de familie van de overledene en de mensen die getuige zijn geweest van dit afschuwelijke incident."

We kunnen hierbij bevestigen dat een medewerker van VluchtelingenWerk gewond is geraakt. Net als iedereen hebben wij veel vragen over wat er gebeurd is. Dit zal het politie-onderzoek moeten uitwijzen. Wij zijn erg geschrokken en leven met de medewerker en diens familie mee.

Candel: "Deze situatie raakt alle collega's van VluchtelingenWerk diep. Wij willen er de aankomende tijd zijn voor de slachtoffers en hun familie, voor onze medewerker en voor onze vrijwilligers. Hier ligt onze focus op."

Over VluchtelingenWerk Nederland

Wat wij doen

Wereldwijd zijn ruim 82 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog en geweld. Sommige vluchtelingen zoeken in ons land bescherming. Wij komen op voor hun belangen en helpen hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland.

Contactgegevens

Ontvang onze persreacties

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog? Meld je aan en krijg als eerste toegang tot onze persberichten.

Aanmelden

Ontvang het laatste VluchtelingenWerk Nederland nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL